Robin
Vanluchene

Robin Vanluchene

Hallo, ik ben Robin Vanluchene. Ik ben geboren op 2 maart 1998 en ik studeer toegepaste informatica aan de HoGent. Ik ben afkomstig uit het West-Vlaamse Pittem. Tijdens de week verblijf ik op kot te Gent in het studentenhuis Astrum. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door computers en technologie: begrijpen hoe bepaalde software werkt en ontdekken vanwaar een bug komt, vind ik interessant. Ik vind van mezelf dat ik een stabiel karakter heb. Dit houdt in dat ik nauwgezet en precies te werk ga, zodat ik zeker ben van een goed resultaat. Ik ben ook een echte teamspeler. Ik vind het leuk om met andere mensen samen te werken, waar iedereen zijn eigen rol heeft binnen de groep. Natuurlijk ben ik steeds bereid de rest van mijn team te helpen, wanneer zij vast zitten met iets of een probleem hebben.

Opleiding

In het middelbaar ben ik afgestudeerd aan het atheneum Eureka te Torhout in de richting Wiskunde/Wetenschappen. Op de proclamatie was ik oprecht trots op mezelf toen ik een speciale prijs voor informatica in de wacht mocht slepen.

Na mijn middelbare studies ben ik naar de universiteit vertrokken om er de opleiding informatica te volgen. Ik heb er enorm veel geleerd, maar de opleiding leek me te theoretisch en was misschien iets te hoog gegrepen. Begrijp me niet verkeerd, dit jaar was zeker geen verloren jaar. Ik weet nu wel zeker dat informatica mijn passie zal blijven.

Momenteel volg ik aan de HoGent mijn eerste jaar professionele bachelor in de toegepaste informatica.

Vrije Tijd

Mijn vrije tijd spendeer ik voornamelijk met gamen. Ik ben er zeker van dat het gamen aan de basis ligt van mijn passie voor informatica. Terwijl de meeste gamers een spel spelen omdat het populair is of omdat het mooie graphics heeft of omdat het een makkelijk spel is, speel ik games met grote mechanische elementen, games die verwachten dat je de werking van het spel begrijpt om goed te kunnen presteren. Van ieder spel bekijk ik in detail hoe alles in elkaar zit om te spelen en ik ga daar zeer ver in, wat voor anderen misschien een detail is, is voor mij iets heel groots.

Ik hou me ook bezig met een youtube kanaal gebaseerd op mijn favoriete game Team Fortress 2. Ik maak voornamelijk video’s om mensen te helpen om het spel beter te begrijpen. Ik geef hen bepaalde tips en leer hen technieken aan zodat ze beter kunnen presteren. Ik ben altijd bereid om mensen, die het wensen te coachen in hun games. Youtube leek me een makkelijke manier om zoveel mogelijk mensen te helpen.
Hier is één van mijn video’s (al mijn video’s zijn in het Engels)